over nachtportier

NACHTPORTIER

*****extra voorstelling gepland op Zondag 3 Februari*****

Ook deze is inmiddels uitverkocht

Als u al eens eerder een thuisvoorstelling bij mij bezocht, dan is de kans groot dat u Novecento of Zijde gezien heeft van Alessandro Baricco. Het stuk dat ik nu opvoer is weer een prachtige vertelling.

Een man en een vrouw ontmoeten elkaar driemaal, maar elke keer is de enige, en de eerste, en de laatste keer… 

Op het eerste gezicht lijken de drie delen van deze novelle afzonderlijke verhalen, maar ze blijken het briljante resultaat van een geraffineerd gedachte-experiment dat ze onderling verbindt. De verhalen bereiken hun literaire hoogtepunt bij dageraad, en alle drie hebben ze als hoofdpersonen twee voor elkaar onbekende mensen die elkaar toevallig ontmoeten en binnen korte tijd hun diepste wezen aan elkaar blootgeven.

Het wonderlijke, betoverende spel van deze vertelling houdt je direct in zijn greep. Levensechte, snelle dialogen, afgewisseld met een minimum aan beschrijvingen, geven vorm aan de meeslepende verwikkelingen van de hoofdpersonen, waarbij het de kijker langzaam maar zeker duidelijk wordt wie deze mensen zijn en wat ze met elkaar te maken hebben.

En de schrijver voegt natuurlijk weer zijn magische stijl toe die je op het puntje van je stoel houdt. Hij blijft een van mijn favoriete schrijvers en gelukkig weten de meesten van u waarom. 


Waar: bij mij thuis in de Houthavens van Amsterdam, op de Danzigerkade 9.

Wanneer: tussen 11 Januari en 2 Februari 2019 – UITVERKOCHT

Extra voorstelling: Zondag 3 Februari.- UITVERKOCHT

Reserveren:  Kan helaas niet meer