over nachtportier

NACHTPORTIER

Hier kunt u reserveren!

Als u al eens eerder een thuisvoorstelling bij mij bezocht, dan is de kans groot dat u Novecento of Zijde gezien heeft van Alessandro Baricco. Het stuk dat ik nu opvoer is weer een prachtige vertelling.

Een man en een vrouw ontmoeten elkaar driemaal, maar elke keer is de enige, en de eerste, en de laatste keer… 

Op het eerste gezicht lijken de drie delen van deze novelle afzonderlijke verhalen, maar ze blijken het briljante resultaat van een geraffineerd gedachte-experiment dat ze onderling verbindt. De verhalen bereiken hun literaire hoogtepunt bij dageraad, en alle drie hebben ze als hoofdpersonen twee voor elkaar onbekende mensen die elkaar toevallig ontmoeten en binnen korte tijd hun diepste wezen aan elkaar blootgeven.

Het wonderlijke, betoverende spel van deze vertelling houdt je direct in zijn greep. Levensechte, snelle dialogen, afgewisseld met een minimum aan beschrijvingen, geven vorm aan de meeslepende verwikkelingen van de hoofdpersonen, waarbij het de kijker langzaam maar zeker duidelijk wordt wie deze mensen zijn en wat ze met elkaar te maken hebben.

En de schrijver voegt natuurlijk weer zijn magische stijl toe die je op het puntje van je stoel houdt. Hij blijft een van mijn favoriete schrijvers en gelukkig weten de meesten van u waarom. 


Waar: bij mij thuis in de Houthavens van Amsterdam, op de Danzigerkade 9.

Wanneer: van 11 Januari tot 2 Februari 2019, op Woensdag, Donderdag, Vrijdag & Zaterdagavond. Aanvang 20 uur, deur open vanaf 19.30 uur.

Reserveren: helemaal officieel via Go Tickets. Kaartjes kosten 32,50, dat is inclusief drankjes en hapjes. Via deze link kunt u kaartjes reserveren.